Organizacja wesel

Dzień ślubu to najpiękniejszy i jeden z ważniejszych dni w życiu, pozostający na długo w pamięci rodziny, gości a szczególnie Młodej Pary jako wyjątkowe przeżycie…. aby zagwarantować Młodej Parze i gościom pełen komfort i wyśmienita zabawę proponujemy Państwu zlecenie nam organizacji przyjęcia weselnego.

zapraszamy

Organizując od lat takie przedsięwzięcia zdobyliśmy duże doświadczenie. Dokładamy wiele starań aby spełnić Państwa wszelkie życzenia by przyjęcie zapadło na długo w pamięci Państwa i gości. Zadbamy by dzień Waszego ślubu był wyjątkowym wydarzeniem i miłą zabawą.

Nasz dworek pomieści 150 osób, na dwóch salach plus jedna sala taneczna. Do dyspozycji mamy hotel z 14 pokojami, z których  może skorzystać 50 osób.

Koszt noclegu pokoju:

·         2 osobowego od 80 zł/doba,

·         3 osobowego od 110 zł/doba,

·         4 osobowego od 140 zł./doba

Przy wykorzystaniu całości hotelu udzielamy korzystny rabat.

Koszt wesela na 1 osobę mieści się w granicach od 150 – 180 zł

Przykłady  pozycji w menu:

 

Przystawki:

do wyboru jedna przystawka

  • szynka z chrzanem w galarecie

  • befsztyk tatarski

  • rolada z szynki i sera

  • łosoś wędzony z pasta na sałacie

  • jajka z szynka w galarecie

Zupy:

do wyboru jedna zupa

  • domowy rosół z makaronem ręcznie robionym

  • rosół z kołdunami

  • krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

  • krem brokułowy z grzankami

  • krem szparagowy z groszkiem ptysiowym

Danie II:

do wyboru 2 rodzaje mięsa na osobę

 z wieprzowiny:

  • schab faszerowany pieczarką i serem panierowany

  • roladki babuni (schab +ogórek kiszony+papryka czerwona+ pieczarka, panierowany)

  • kotlet y ananasem

  • rolada z karkówki i żółtego sera

  • schab po śląsku

  • karczek pieczony z sosem

  • roladki książęce

  • schabowy z ananasem i żurawiną

  • kotlet schabowy Cygan

  • roladki wieprzowe z szynką

  • schabowy z niespodzianką ( schab z serem topionym)

  • tradycyjny kotlet schabowy

  • kotlet po parysku

  • eskalopki wieprzowe

  • szaszłyk wieprzowy

dania z drobiu:

  • filet z drobiowy panierowany

  • filet drobiowy po parysku

  • kotlet devolay z masłem

  • kotlet devolay z pieczarką i z serem żółtym

  • szaszłyk drobiowy

  • udka pieczone

  • udka nadziewane

  • pałeczki w chrupiącej panierce

  • skrzydełka w płatkach kukurydzianych

  • cordon blue z piersi kurczaka

dania wegetariańskie:

  • zielone kotleciki (kalafior, szpinak; panierowane)

  • kotlety ryżowe

  • kotlety sojowe

Dodatki:

do wyboru

  • ziemniaki puree

  • kluski śląskie

  • ryż

  • frytki

  • dufinki

  • ziemniaki opiekane

  • talarki

  • szyszki

Zestawy surówek:

  •  z marchwi

  •  z kapusty białej

  • z kapusty pekińskiej

  • z selera

  • buraczki

  • buraczki na ciepło

  • kapusta zasmażana

  • kapusta czerwona

  • bukiet jarzyn gotowanych (brokuł, kalafior, marchew, szparagi)

Desery:

  • lody o różnych smakach z bitą śmietaną

  • galaretka owocowa o różnych smakach

Zimna płyta:

  • galantyna z drobiu

  • rolada z piersi indyczej z morelą

  • schab ze śliwką

  • tymbaliki z drobiu

  • galaretki wieprzowe

  • ozorki w galarecie

  • wędliny rózne

  • salami, kabanos, pasztet

  • ryba porto – rico

  • śledź po japońsku,

  • śledź w śmietanie

  • śledź w oleju

  • rolada z sera żóltego

  • roladki z szynki

  • rolada ze schabu z pieczarkami

  • roladki z masy jajecznej w galarecie

  • deska serów żółtych i pleśniowych

  • deska mięs pieczonych

  • różnego rodzaju sałatki

Sosy:

  • chrzanowy

  • tatarski

  • czosnkowy

Dania gorące (2 do północy, 2 po północy):

  • strogonow

  • bogracz

  • samuraj

  • żurek w chlebku z białą kiełbasą

  • barszcz z krokietem

  • barszcz z pasztecikiem

  • flaczki staropolskie

  • golonko z kapustą zasmażaną

  • kwaśnica z żeberkiem

Napoje zimne (na jedną osobę) :

  • sok 1 l

  • 2 napoje butelkowe

Napoje gorące:

  • kawa bez ograniczeń wg zamówień na bieżąco

  • herbata bez ograniczeń wg zamówień na bieżąco

Ciasta, tort, owoce, alkohol we własnym zakresie

Dekoracja sali do uzgodnienia.

Zespół muzyczny we własnym zakresie.

Przyjęcie weselne trwa do białego rana. Nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat poza standardową opłatą ZAiX

 

W ofercie na dodatkowe  zamówienie możliwość wystawienia wiejskiego stołu na

stolwiejskiweselne

którym znajdują się swojskie wyroby takie jak:

  • szynka pieczona,

  • kiełbasa,

  • kaszanka,

  • salceson,

  • smalec wiejski itp

 

 

Ewentualne ( do uzgodnienia) poprawiny obejmują obiad oraz pozostałe dania z poprzedniego dnia.

Mamy nadzieję, że nasza oferta spełni Państwa oczekiwania.

Serdecznie zapraszamy.

telefon kontaktowy 33 879 74 26